Kaymakamlık kime bağlıdır?
Kaymakamlar ayrıca ilçe işleriyle ilgili olarak bağlı oldukları valilerle iletişim halindedirler.
Kaymakam kim yönetir?
Kaymakam, ilçenin genel idaresinden sorumludur. Bakanlıkları kuran kanunlara göre ilçede gerekli görülen sayıda kuruluş bulunur. Bu kuruluş (dördüncü maddenin son fıkrasında belirtilen adli ve askeri kuruluşlar hariç) kaymakamın emri altındadır.
Kaymakam kim tarafından atanır?
Kaymakamlar, İçişleri Bakanlığının Cumhurbaşkanına başvurusu üzerine, Başkanlığın onayı ile üç yıllık bir eğitim sürecinden sonra (bu süre Bakanlıkça değiştirilebilir) atanır.
Kaymakam ve vali arasındaki fark nedir?
İlçe valisi, kanunların, tüzüklerin, yönetmeliklerin ve hükümet kararlarının yayımlanması, yayımlanması ve uygulanmasından sorumludur, kendisine verilen yetkileri kullanır ve kendisine verilen görevleri yerine getirir. İlçe valisi, valinin talimatlarını ve emirlerini yerine getirmekten sorumludur; valiler, ilçenin tüm meselelerinde doğrudan ilçe valisi ile sorumludur.
Kaymakam kimden üstündür?
Kaymakam (Osmanlıca: قائم مقام), Osmanlı İmparatorluğu’nun son dönemi ile Cumhuriyet’in ilk yıllarında kullanılan, Miralay ile Binbaşı rütbeleri arasında yer alan askeri bir rütbe olup, günümüzdeki rütbelerden Yarbay’a eşdeğerdir.
Kaymakam maaşı kaç para?
Bir bölge valisi ne kadar kazanıyor? Bölge valisi olarak çalışan bir kişinin maaşı, deneyim süresi, şirket ve yapılan iş miktarı gibi birçok kritere bağlıdır. Kasım 2024 itibarıyla, ortalama mevcut bölge valisi maaşı 95 dolardır.
Kaymakam kimden emir alır?
Madde 29 – Kaymakamlar, İçişleri Bakanlığı Genel Müdürlüğünün seçimi ve Bakanın onayı üzerine Cumhurbaşkanının müşterek kararı ve onayı ile atanır. (Ek: -4748/1 md.) Kaymakam olarak yalnızca mülki idare hizmetleri sınıfında bulunanlar görev yapabilir.
İlde en yetkili kişi kimdir?
Vali, illerin yönetiminden sorumlu kişidir.
Belediye Başkanı nereyi yönetir?
Belediye Başkanı; il, ilçe ve şehir gibi yerleşim merkezlerinin sınırları içinde belediye teşkilatının başında bulunan ve temizlik, aydınlatma, su temini, toplu taşıma ve esnafın kontrolünden sorumlu kişidir.
Kaymakam polise emir verebilir mi?
Vali ve kaymakamın kolluk kuvvetlerine doğrudan emir verme yetkisi. Vali, ildeki kolluk kuvvetlerinin başı, kaymakam ise ilçedeki kolluk kuvvetlerinin başıdır (İBK md. 11/1, 32/1). Kolluk kuvvetlerinin amirleri ve memurları, valinin ve kaymakamın emirlerini derhal yerine getirmekle yükümlüdür (İBK md. 11/1, 32/1).
Kaymakama kim vekalet eder?
(16) İlçe mülki amirleri, izin, vekaletname ve görevlendirme belgeleri ile açıklama gerektiren yazı ve yetki belgelerini imzalanmak üzere ilçe mülki amirine bizzat teslim eder.
İlçenin en büyük yöneticisi kimdir?
Kaymakam, Türkiye’de bir ilçenin başındaki görevlidir. Kaymakam, ilçenin idaresinden sorumludur ve devletin yerel temsilcisi olarak hareket eder.
Kaymakam kimin emrinde?
Temsilci Vali ve Kaymakam Aynı kanunun 27. maddesi, 703 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile değiştirilmeden önce; “Kaymakam, ilçede Hükümetin temsilcisidir.” şeklindeydi. Ayrıca, “Kaymakam, ilçede Cumhurbaşkanının idari ve yürütme organıdır.” hükmü de yer alıyordu. Bu hususta düzenleme yapılmıştı.
Vali belediye başkanından üstün mü?
Valiler, yürütme organının bir organıdır ve eyalet hiyerarşisinde başkandan hemen sonra sıralanırlar. Belediye başkanı gibi kendi özerk tüzel kişilikleri yoktur, ancak eyalet tüzel kişiliğine tabidirler. Bir vali, seçimle veya atamayla göreve gelebilir. Valilerin sorumlulukları ülkeden ülkeye değişir.
Kaymakam kaç yılda bir tayin olur?
Altıncı sınıf ilçe valilerinin hizmet süresi iki yıldır. Altıncı sınıf ilçe hizmetinin ikinci yılını tamamlayan tüm profesyonellerin altıncı sınıf hizmet süresi, hizmet gereksinimleri ve ihtiyaçları tarafından belirlendiğinde, yer değiştirme süresi ek bir yıl uzatılabilir.
Kaymakam hangi bakanlığa bağlı olarak çalışır?
Madde 29 – Kaymakamlar, İçişleri Bakanlığı Genel Müdürlüğünün seçimi ve Bakanın onayı ile Cumhurbaşkanının müşterek kararı ve onayı ile atanır.
Kaymakam görevden alabilir mi?
Örneğin DMK’nın 138. maddesinde görevden uzaklaştırma yetkisine sahip kişiler şöyle sıralanmıştır: a) Atama yapmaya yetkili amirleri, b) Bakanlıklar ve genel müdürlük müfettişleri, c) İllerde valiler, d) İlçelerde kaymakamlar.
Kaymakam Cumhurbaşkanının temsilcisi mi?
Cumhurbaşkanının temsilcisi olan ve hem temsil hem de koordinasyon görevi bulunan valiler ve kaymakamlar için de mevzuatımızda benzer düzenlemeler yer almaktadır.
Kaymakamlıkların tüzel kişiliği var mı?
Yani Türkiye Büyük Millet Meclisi, Yargıtay, Cumhurbaşkanlığı, Başbakanlık, bakanlıklar, valilikler ve kaymakamlıkların kendi tüzel kişilikleri yoktur. Bunların hepsi devlet tüzel kişiliği içerisinde yer almaktadır.