Mersin’in hangi ilçelerinde deniz var?
Mersin’de denize girilecek yerler: Kızkalesi Plajı, Erdemli, Yapraklı Koyu, Silifke.3. Atayurt Plajı, Silifke. Sultanköy halk plajı, Erdemli. Akkum plajı, Silifke. Taşucu Plajı, Silifke.7. Tece Halk Plajı, Mezitli.8. Soli Sahili, Mezitli.
Silifke neyi ile meşhur?
Bunlardan en önemlileri; yüksük çorbası, batik, arasi, ulubu ve keşkektir. Tatlılar arasında mekik tatlısı en önemlilerindendir. Silifke’nin en önemli ve bilinen ürünleri yoğurt ve ayrandır. Yöre köylülerine ve damak tadını bilenlere göre en iyi ayran ayrandır.
Silifke’de denize ne zaman girilir?
Mersin Silifke Susanoğlu’nda deniz suyu sıcaklığı yaz aylarında (Haziran, Temmuz, Ağustos) ortalama 24-25 derece aralığındadır. Temmuz ayının sonlarına doğru deniz suyu sıcaklığı 30 dereceye kadar çıkmaktadır.
Silifke’de ne var?
Silifke Gezilecek YerlerSky Hell Pit.Narlıkuyu.Silifke Astım Cave.St. Tekla Kilisesi.Kızkalesi.Kanlıdivane.Silifke Kalesi.Silifke Taşköprü
Silifke nereye bağlıdır?
İLÇENİN KONUMU Silifke, Toros Dağları’nın eteklerinde, Göksu Nehri’nin iki yakasında; Güneydoğu Anadolu’yu, Doğu ve Batı Akdeniz’i, Orta ve Batı Anadolu’yu birbirine bağlayan devlet karayolu ağının kavşak noktasında olup, Mersin il merkezine 80 km uzaklıktadır.
Taşucu denizi nasıl?
Kum Mahallesi Plajı, Mersin’in Silifke ilçesine bağlı Taşucu mevkiinde yer alır ve adını ince kumlu kıyılarından alır. Denizin sıcaklığı oldukça yüksek ve derinliği sığ olduğundan çocuklu aileler için oldukça uygundur. Dalgasız ve sakin bir atmosfere sahip korunaklı bir koyda yer almaktadır.
Mersin Silifke’de ne yenir?
Silifke Yemekleri – Nesiyle Meşhurdur?Silifke Yoğurdu.Arababaşı Kulak Çorbası.Topalak.Sımming.Batırık.Sarma.Fellah Köftesi.Diğer ürünler…
Silifke nasıl bir şehir?
Silifke, doğal güzelliklerden çok tarihi ve kültürel güzelliklere sahip bir ilçedir. Bunun en büyük sebebi ise ilk yerleşimin M.Ö. 2000’li yıllara dayanmasıdır. Silifke, Mersin’in diğer bölgeleri kadar tanınmadığı için oldukça sakin bir yerdir. Bu sebeple tarihi yapılar zarar görmemiştir.
Mersin merkez Silifke arası kaç kilometre?
Serkan TULTAK | SİLİFKE – MERSİN ARASI KAÇ SAAT | Mersin Haberci Gazetesi. Silifke – Mersin arası mesafe 90 km. ama 90 dakika değil… Normal trafikte bile ve kurallara uyarsanız yaklaşık 2 saat sürüyor.
Silifke deniz kenarı mı?
Silifke, Mersin’in en büyük ilçelerinden biridir. Tarihi ve doğal güzelliklerinin yanı sıra masmavi ve berrak denizi olan plajlara da ev sahipliği yapmaktadır.
Yapraklı Koy giriş ücretli mi?
Giriş ücreti ödemeden faydalanabileceğiniz Yapraklı Koyu Plajı’nda ziyaretçilere sunulan imkânlara bir göz atalım… VIP Net Şezlong hizmetinin yanı sıra, plajda deniz sonrası keyfiniz için piknik masaları da bulunuyor.
Susanoğlu denizi nasıl?
Susanoğlu Plajı Türkiye’nin en temiz plajlarından biridir. Ayrıca denizi de oldukça temiz ve berraktır. Sığ bir denize sahip olan Susanoğlu Plajı’nda herkes, hatta yeni başlayanlar bile rahatça yüzebilir. Susanoğlu Plajı’ndaki kum ince ve altın sarısıdır.
Silifkenin hangi meyvesi meşhur?
Silifke Çileği; Parlak kırmızı rengi, aroması, kokusu ve görsel görünümü nedeniyle Türk Patent’inde Coğrafi İşaretli Silifke Çileği olarak tanımlanmaktadır.
Silifke’nin özellikleri nelerdir?
Silifke ilçesi 2.943 kilometrekarelik yüzölçümüyle ilin %18’ini kaplar, bunun %89’u dağlık, %11’i ise düzlüktür. İlçede yazlar sıcak ve kurak, kıyı kesiminde tipik Akdeniz iklimi hakimdir; kışlar ise ılık ve yağışlıdır.
Silifkenin yoğurdu nerede yenir?
Dünyanın yoğurt merkezi Silifkemizin meşhur yoğurdunu her platformda coşkuyla tanıtan ve lezzetiyle misafirlerini büyüleyen Yoğurtçu Zekeriya, Yoğurtçu Zekeriya’nın elinden Yerel Lezzet Marka Ödülü’ne layık görüldü.
Mersin Tarsus’ta deniz var mı?
Adana Karataş ile Mersin Kazanlı arasındaki 62 km uzunluğundaki kesintisiz kumlu plaj ülkemizin en uzun plajı olarak kabul edilir. Tarsus bu plajın ortasında muhteşem bir konuma sahip olmasına rağmen bu güzelliği deneyimlemek mümkün değildir. Hatta Tarsus sakinlerinin çoğu bu plaja nasıl ulaşacaklarını bile bilmemektedir.
Mersin’in en büyük ilçesi hangisidir?
* TARSUS, 353.469 KİŞİLİK NÜFUSUYLA MERSİN’İN EN BÜYÜK İLÇESİ OLUP, NÜFUSUN 278.865’İ MERKEZDE, %74’Ü BULUNMAKTADIR.
Mersin Anamur denizi nasıl?
Anamur plajlarında ince kum ve çakıl taşlarından oluşan geniş sahil şeridi hemen göze çarpar. Dragon ve Çayağzı arasındaki Cerenler bölgesindeki plajın bir diğer özelliği ise denizinin sığ olmasıdır. Sequin Kamp çadır kampı için uygundur. Deniz, kum ve ormanın birleştiği ender alanlardan biridir.
Mersinde Eylül’de denize girilir mi?
Tatil için akla ilk gelen yer olmasa da Mersin özellikle Eylül ayında çok güzeldir. Akdeniz’in ılık sularında yüzmek ve çevreyi keşfetmek için Mersin’i düşünebilirsiniz.