İçeriğe geç

Dağınık Eş Anlamlısı Ne Demek

Dağınık eş zıt anlamlısı nedir?

DAĞINIK KELİMESİNİN ZIT ANLAMLILARI Dağınık kelimesinin zıt anlamlıları temiz, düzenli ve tidy’dir.

Temizleme eş anlamlısı nedir?

Arınma, arınma, arınma, arınma.

Kirli eş anlamı ne demektir?

Kirli Eş Anlamlısı Bu bağlamda Türk Dil Kurumu bu kelimenin eş anlamlısı olarak “kirli” kelimesini önermektedir.

Temizin eş anlamlısı kelimesi nedir?

Türkçede “pak” kelimesi genellikle “temiz” kelimesinin eşanlamlısı olarak kullanılır. Ancak, birden fazla kelime alternatif olarak temiz anlamında kullanılabilir. Bunlara “hijyen, temiz ve terbiyeli” gibi kelimeler de dahildir.

Dağınık eş anlamlısı nedir?

karışık, dağınık, düzensiz, dağınık.

Zıt anlam nedir 5 örnek?

Şimdi bu konuda tartışacağımız diğer zıt anlamlılara bakalım. Kirli = Temiz Yaşlı = Genç Aşağı = Yukarı Şişman = Zayıf Aç = Dolgun Ağır = Hafif Ucuz = Pahalı Büyük = Küçük Gördüğünüz gibi, bu konuda birçok farklı zıt anlamlı kullanmak mümkün.

5.sınıf eş anlam nedir?

Yazılışı ve telaffuzu farklı olan ancak anlamı aynı olan kelimelere eş anlamlı denir. Bu tür kelimeler birbirinin yerine kullanılabilir. Eş anlamlı kelimeler bir cümlede birbirleriyle yer değiştirdiğinde cümlenin anlamında bir değişiklik veya bozulma olmaz.

Eş anlamlısı ne?

Eş anlamlı, eşanlamlı, alternatif veya eşanlamlı; farklı yazılışlarına rağmen aynı veya çok yakın anlamı olan kelimeler.

Evin eş anlamlı kelimesi nedir?

Ev kelimesinin birkaç eş anlamlısı vardır. Ev kelimesinin eş anlamlıları hane halkı, ikametgah, aile, beyit, yer, ocaktır.

Fakir eş anlamlısı nedir?

Arm kelimesinin eş anlamlıları “arm” ve “poor” olarak bilinir. Her iki kelime de arm kelimesiyle eş anlamlı olarak kullanılabilir.

Gönül eş anlamlısı nedir?

Sami, gönül kelimesini “insan duygularının merkezi, kalbin manevi yönü, duygu, his, etki, şefkat, sevgi, ilgi, arzu, istek, coşku, meyil” olarak tanımlıyor ve “kalp, dil, fuad” kelimeleriyle eş anlamlı olduğunu belirtiyor.

Yoksul eş anlamlısı nedir?

Poor kelimesi poor kelimesinin eş anlamlısı olarak görünür. “Çok fakir bir ailede büyüdü.” “Gençken fakirdi, ancak başarısı sayesinde çok zengin oldu.” “Poor” ve “arm” kelimeleri cümlede aynı anlamda kullanılabilir.

Özgürün eş anlamı ne?

Özgür, kısıtlamasız, bedelsiz anlamına gelir. Zıt anlamlısı tutsak, köle iken eş anlamlısı özgür, bağımsız ve özgürdür.

Mısırın eş anlamı nedir?

Kullanılan bir diğer isim ise “nehir kıyısındaki toprak” anlamına gelen ⟨tꜣ-mry⟩ idi. Yukarı Mısır için “kamışlık toprakları” anlamına gelen Ta-Sheme’aw (⟨tꜣ-šmꜥw⟩) ismi kullanılırken, Aşağı Mısır için “kuzey bölgesi” anlamına gelen “Ta-Mehew” (⟨tꜣ mḥw⟩) ismi kullanıldı.

Özenin eş anlamı nedir?

Care kelimesinin birçok eşanlamlısı vardır. Bunlar şu şekilde sıralanabilir; dikkat, hizmet, bakım, besleme.

Zıt anlamlısı nedir?

Zıt anlamlı, zıt anlamlı veya zıt anlamlı, anlamca zıt olan kelimeleri tanımlamak için kullanılan bir terimdir. Terim hem isim hem de sıfat olarak kullanılabilir.

Muhafazakarın zıttı nedir?

Dolayısıyla muhafazakârlık, büyük değişimleri hemen gerçekleştirmeyi hedefleyen devrimciliğin tam tersidir.

Dağınığın anlamı nedir?

I. Dikkatsiz, şaşkın, düzensiz, dağınık, organize olmamış, düzensiz olma durumu.

Sız siz eki zıt anlam yapar mı?

Bu ek genellikle isimlere eklenirken sıfatlara da eklenebilmektedir. Banguoğlu (1995: 202) bu durumu şöyle anlatır: “-siz eki nadiren sıfatlarla birlikte görülür ve onların zıt anlamlarını oluşturur: uygunsuz, tatminsiz, korkutucu, yetersiz, belirsiz, vb.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir