İçeriğe geç

Körü Körüne Ne Anlama Gelir

Körü körüne inanmak ne demek?

KÖRCE BİR KONU AÇIKLAMASI Düşünmeden, nasıl sonuçlanacağını hesaplamadan, dikkat etmeden.

Körü körüne aşık olmak ne demek?

“Kör” terimi, bir şeyi düşünmeden, hesaplamadan, nasıl sonuçlanacağını bilmeden, dikkat etmeden, ölçmeden ve tartmadan yapmak anlamına gelir. Körü körüne aşık olduğumuzda, diğer kişinin hatalarını veya eksikliklerini fark etmeden duygularımızın bizi sürüklemesine izin veririz.

Bir fikre körü körüne bağlanmak ne demek?

Bağnazlık kelimesi dilimizde yaygın olarak kullanıldığı için TDK tarafından da ele alınmıştır. TDK sözlüğü bağnazlık kelimesini “bağnazlık” olarak tanımlar. Bir fikre körü körüne bağlılık bağnazlık olarak açıklanır.

Bir düşünceye körü körüne inanmaya ne denir?

Taassubun kapsamına, körü körüne bir inancı kabul edip bir başkasına zorla benimsetmek, başkalarının inanç ve düşüncelerini aşağılama ve baskı yoluyla yıkmaya çalışmak, hoşgörü, yumuşaklık, hoşgörülülük, sabır, sakinlik vb. gibi davranışlar girmektedir. Kavramlara vurgu yapılarak Hz.

Körü körüne savunmak ne demek?

Kişinin kendi fikrini körü körüne savunması anlamına gelen bir terimdir. Aynı soydan gelen veya başka bir nedenle birbirine yakın olan kişilerin, karşıt görüşlere karşı birlikte hareket etmelerini sağlayan dayanışma duygusu.

Körü körüne ayrı mı?

Türkçe Dil Kurumu Sözlüğü’ne göre “kör” kelimesi ayrı yazılmıştır. Dolayısıyla bu kelimenin doğru kullanımı “Kör”dür. Ayrıca bitişik haliyle de yaygın olarak kullanılır. Ancak Türkçe Dil Kurumu Sözlüğü’ne göre bitişik biçimin yanlış olduğu bilinmektedir.

Körkütük aşık olmak ne demek?

“Körü körüne aşık olmak” veya “aşık olmak” deyimi, aşık olma sürecinin fiziksel aşık olma eylemi gibi ani ve kontrol edilemez olduğunu ve sevgiliyi “hastalanmak” veya “tuzağa düşmek” gibi savunmasız bir durumda bıraktığını vurgulayan mecazi bir ifadedir.

Aşktan gözü kör olmak ne demek?

Atasözü [1] Aşka kendini kaptıran kişi, sevdiğinin kusurlarını görmez, çevresinde olup bitenlere ve kendisi için önemli olan şeylere dikkat etmez.

Bağnaz insan ne demek?

Fanatik kavramı, bir fikre veya inanca körü körüne bağlı kalan ve başka kimseyi düşünmeyen kişi anlamına gelir. Modern İngilizce sözlüklerde, bağnazlık, katı, aşırı, fanatizm, hoşgörüsüzlük, hoşgörüsüzlük, korku, yanlış davranış, tavizsiz, katı, sert, şiddetli anlamına gelir.

Körün taşı köre ne demek?

KÖR TAŞ AÇIKLAMASI: Birine kazara zarar veren öngörülmeyen bir eylem.

Bağnazlık ve taassup ne demek?

[1] Bir fikre veya inanca aşırı derecede bağlı olma ve başka hiçbir şey düşünememe durumu, bağnazlık.

Körü körüne güvenmek ne demek?

Birine körü körüne güvenmek, onun hatalarını sonuçlarını düşünmeden kabul etmek demektir. 16 Eylül 2022 Birine körü körüne güvenmek, onun hatalarını sonuçlarını düşünmeden kabul etmek demektir.

taassup nedir örnek?

Bu, başkalarının farklı inançlarını veya görüşlerini kabul etmeyi veya eleştirmeyi reddetmeyi içerir. Örnek cümle: Bağnazlık, farklı inançlara veya görüşlere sahip insanlar arasında yanlış anlaşılmalara ve çatışmalara yol açabilir. Hoşgörü ve açıklık, bağnazlık yerine farklılıklara saygıyı teşvik edebilir.

Mutaassıp ne demek islamda?

Arapçada, bağnazlık kelimesi hayran olmak, bir şeye aşırı bağlanmak ve aşırıya kaçmak anlamına gelir. Bu kelimeden türetilen “bağnaz” kelimesi, bir fikre veya ideolojiye körü körüne bağlı kalan ve yeniliği kabul etmeyen kişi anlamına gelir.

Domuz elinin körü ne demek?

Yorucu ve utanç verici bir durum karşısında kullanılan “rant” kelimesi işe yaramaz bir ifadedir.

Körün taşı köre ne demek?

KÖR TAŞ AÇIKLAMA AÇIKLAMA: Birine kazara zarar veren, öngörülmeyen bir eylem.

Üstün körü bakmak ne demek?

“Rastgele” kelimesi, bir işi fazla dikkat etmeden, fazla incelemeden yapmayı anlatan bir kavramdır.

Üstün körü konuşmak ne demek?

Günlük hayatta kullanılan kelimelerden biridir. Türk Dil Kurumu’na göre bu kelime; Keyfi olarak, ayrıntılara dikkat edilmeden, ayrıntılara dikkat edilmeden yapılmış anlamına gelir. Geçici kelimeler yerine de tıpkı bunun gibi kullanılır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gaziantep Azeri Escort